Hakkında

Dünyada yaşanan modernizasyonla beraber insanların çalışma saatleri kısaltılmış, ücretli izin hakları verilmiş ve bununla beraber boş zaman evrensel bir insan hakkı olarak görülmeye başlanmıştır. İnsanlar boş zamanlarının artmasıyla beraber dinlenme, eğlenme ve kendini geliştirme fonksiyonlarını yerine getirmektedir. Bahsedilen bu fonksiyonların yerine getirilmesinde rekreasyon faaliyetlerinin büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu açından insanların zamanlarındaki artış rekreasyon faaliyetlerinin sayısını da önemli bir ölçüde etkilemiştir. Bu kapsamda rekreasyon faaliyetlerinin yönetimine ilişkin yöneticilerin yetiştirilmesi elzemdir.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren Rekreasyon Yönetimi Bölümünün amacı; kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu rekreatif faaliyetlerin sürdürülebilir bir şekilde gerçeklemesini sağlayabilecek yetkinliğe, bilgiye ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir.
Rekreasyon Yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler turizm ve rekreasyonla ilgili işletmelerde liderlik rollerini üstlenmeye hazır hale gelerek yönetim becerilerini geliştirip bu becerilerini nasıl uygulayacaklarını öğrenecektir. Bu bölümden mezun olacak öğrenciler turizm sektörü içerisinde önemli bir konumda olan etkinlik ve animasyon organizasyonlarının planlaması açısından kilit rol oynayacaklarıdır. Bununla beraber insanların değişen istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına boş zaman faaliyetlerinin etkin bir şekilde planlanması ve sunulması hakkında bilimsel bilgiler elde edecektir. Bununla beraber mezunlar sadece turizm sektöründe değil kamu kurumlarında da istihdam edilebilmektedir. Bu açıdan mezunlar, eğlence parkı, tema parkı gibi alanların yönetimi, halk eğitim merkezleri, kütüphaneler, oyun alanları, rekreasyon ve spor merkezleri, toplum merkezleri, yerel yönetim rekreasyon bölümlerinde istihdam edilebilirler.